Een toekomst in zorg en welzijn

In de sector zorg is de werkdruk nog altijd hoog en dat brengt uitdagingen met zich mee. Moeilijk vervulbare vacatures, veel uitstroom, een hoog ziekteverzuim, vergrijzing en de hoge werkdruk zijn enkele van de belangrijkste dynamieken in de sector. Dat betekent ook dat er een enorme vraag is naar werknemers in de zorg en dat biedt kansen aan veel mensen die dagelijkse voldoening zoeken in hun werk. Limburg Leert laat zien welke beroepen er zijn en met welke opleidingen jij je kansen op een mooie baan in deze sector verbeterd.

Nog niet zeker of de zorg iets voor jou is?

Persoonlijk loopbaanadvies

Op basis van persoonlijke ontwikkeladviesgesprekken kun je jouw werknemer(s) meer inzicht in zijn of haar eigen persoonsprofiel geven. Denk hierbij aan competenties, kwaliteiten en vaardigheden. De inhoud van deze gesprekken worden individueel bepaald en gaan primair over hun rol binnen jouw bedrijf. Dit persoonlijk traject is gericht op het behouden van het huidig werk of het verkrijgen van ander werk voor de deelnemer.

Meer dan 100 gratis trainingen!

Via LimburgLeert.nl kun je gratis meer dan 100 trainingen van Skillstown volgen. E-learnings, we-learnings, webinars, podcasts en nog veel meer. Interessant én leuk. Check het aanbod.

Beroepen in de zorg met perspectief

Verzorgende IG

Een verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) verzorgt en begeleidt mensen in een verzorgingstehuis, verpleeghuis of in de kraam- of thuiszorg. Binnen de thuiszorg wordt onderscheid gemaakt tussen de verzorgende B en de verzorgende C, waarbij een verzorgende C hoger opgeleid is en meer verantwoordelijkheden heeft.

Zorgmedewerker

Zorgmedewerker is een rol die in verschillende hoedanigheden en bij verschillende zorgorganisaties bestaat. Mede door de toenemende vergrijzing, maar ook door andere sociaal maatschappelijke ontwikkelingen is er een groeiende behoefte aan zorgmedewerkers. Als zorgmedewerker heb je dan ook een uitstekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Helpende Zorg & Welzijn

Een helpende verzorgende ondersteunt bij de dagelijkse taken waar cliënten hulp bij nodig hebben. De helpende zorg biedt hulp in de huishouding en bij de persoonlijke verzorging van cliënten. De helpende welzijn ondersteunt met name bij welzijnstaken als avondeten en recreatieve activiteiten. De helpende zorg assisteert bij dagelijkse taken waarbij zorgvragers (vaak ouderen, zieken of gehandicapten) hulp nodig hebben. Bij een helpende welzijn ligt de nadruk meer op de algemene welzijnstaken als helpen met het avondeten en het begeleiden van recreatieve bezigheden.

Opleidingen in zorg en welzijn

Filter op beroep

Verzorgende Helpende Zorg & Welzijn

Verzorgende

opleidingen

Medisch pedicure

Helpende Zorg & Welzijn

opleidingen

Oriëntatietraject Zorgstart (Noord- en Midden-Limburg)

Gratis loopbaanadvies van Limburg Leert!

Limburg Leert helpt je graag met alle vragen omtrent leren en werken. Leren wordt namelijk pas echt leuk als je ook weet wat bij je past. Ons team helpt je om behoeftes in kaart te brengen en de juiste keuzes te maken. Hoe we dat doen? Neem contact met ons op en bespreek het met ons.