De Bouw en Infra heeft mensen nodig

Altijd en veel ook, om antwoord te kunnen geven op de enorme opgaaf in de woningbouw, mobiliteit en energietransitie.

De vraag naar vakkrachten zal groot blijven, op alle niveaus. Niet alleen op de bouwplaats maar ook op kantoor. De bouwsector is veelzijdiger dan veel mensen denken. We bouwen niet alleen huizen, kantoren, wegen, bruggen en tunnels maar ook dijken, vaarwegen en spoorlijnen. Ondergronds leggen we kabels en leidingen aan voor elektriciteit, dataverkeer en gas. En we maken bijna voortdurend gebruik van techniek. Daken van zonnepanelen, drones en graafmachines met de modernste software. Omscholing is mogelijk en makkelijk.

Nog niet zeker of de Bouw en Infra iets voor jou is?

Persoonlijk loopbaanadvies

Op basis van persoonlijke ontwikkeladviesgesprekken kun je jouw werknemer(s) meer inzicht in zijn of haar eigen persoonsprofiel geven. Denk hierbij aan competenties, kwaliteiten en vaardigheden. De inhoud van deze gesprekken worden individueel bepaald en gaan primair over hun rol binnen jouw bedrijf. Dit persoonlijk traject is gericht op het behouden van het huidig werk of het verkrijgen van ander werk voor de deelnemer.

BIM-Modelleur

Je werkt bouwkundige schetsontwerpen uit in een grafisch 3D programma met behulp van een database met bestaande bouwmaterialen. Als je klaar bent met modelleren, stuur je de werkdata naar de constructeur, installateur, calculator en werkvoorbereider.

Calculator

Jij maakt de projectbegroting; voordat een project gebouwd wordt, reken je uit wat het gaat kosten. Je concurreert meestal met andere bouw- of infrabedrijven dus de juiste mix van kwaliteit, prijs, duurzaamheid en slimme oplossingen bepaalt of jij het project binnenhaalt.

Metselaar of Timmerman

Je bent vooral op een bouwplaats te vinden en houdt je bezig met het vermetselen van stenen of houtbewerking, oftewel het verrichten van nieuwbouw en/of onderhoud aan houten vloeren, wanden, dakconstructies, kozijnen, deuren en ramen.

Uitvoerder (Bouwplaatsmanager)

Je zorgt ervoor dat iedereen z’n werk goed en veilig doet, dat het project op tijd klaar is en het budget niet wordt overschreden. Je begint vaak op een klein project en je gaat steeds grotere en complexere bouwplaatsen managen.

Omgevingsmanager

Een bouwproject in een woonwijk of renovatie van een drukke weg brengt overlast met zich mee. Daarom is het belangrijk om er goed over te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Je luistert dus goed naar de belanghebbenden en weet een goede balans te vinden tussen wensen, belangen en oplossingen.

Opleidingen in bouw en infra

Filter op beroep

Overige

Gratis loopbaanadvies van Limburg Leert!

Limburg Leert helpt je graag met alle vragen omtrent leren en werken. Leren wordt namelijk pas echt leuk als je ook weet wat bij je past. Ons team helpt je om behoeftes in kaart te brengen en de juiste keuzes te maken. Hoe we dat doen? Neem contact met ons op en bespreek het met ons.