Nieuwe uitdagingen in finance

Het aantal werknemers in de financiële sector neemt al jaren af, waardoor mensen binnen de sector ook kijken naar kansen in andere sectoren. Tegelijkertijd verandert er ook ongelooflijk veel in de sector, met name gedreven door veranderende regelgeving, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen en toenemende eisen van de betrokken stakeholders. Dat leidt ertoe dat er ook nieuwe kansen ontstaan, voor zowel mensen binnen de sector als mensen die vanuit andere sectoren afkomstig zijn. Denk aan een groeiend aantal IT-gerelateerde functies, maar ook aan zaken als privacy en due dilligence en aan schuldhulpverlening. Op Limburg Leert bieden we een ruim aanbod van relevante opleidingen, voor zowel om- als bijscholers.

Nog niet zeker of financiële dienstverlening iets voor jou is?

Persoonlijk loopbaanadvies

Op basis van persoonlijke ontwikkeladviesgesprekken kun je jouw werknemer(s) meer inzicht in zijn of haar eigen persoonsprofiel geven. Denk hierbij aan competenties, kwaliteiten en vaardigheden. De inhoud van deze gesprekken worden individueel bepaald en gaan primair over hun rol binnen jouw bedrijf. Dit persoonlijk traject is gericht op het behouden van het huidig werk of het verkrijgen van ander werk voor de deelnemer.

Beroepen in de financiële dienstverlening met perspectief

Customer Due Dilligence (CDD)

Het kan niemand ontgaan zijn dat financiële instellingen de laatste jaren veel bezig zijn met zogenaamd anti-witwasbeleid, oftewel, het voorkomen dat geld wat op illegale wijze is verkregen in omloop wordt gebracht. Sterker nog, banken investeren fors in beleid, techniek en mensen om witwassen tegen te gaan. Customer Due Dilligence is een belangrijk onderdeel van dit beleid en via Limburg Leert bieden we je de mogelijkheid om je hier verder in te scholen.

Financieel administratief medewerker

Op zowel MBO 4 als HBO niveau zijn binnen de financiële sector interessante financieel, administratieve mogelijkheden. De sector is daarbij breder dan alleen financïele instellingen, denk bijvoorbeeld ook aan verzekeraars waar veel en grote veranderingen plaats vinden. Kansberoepen waar mensen naar overstappen zijn o.a. assistent controller of accountant, medewerker binnendienst, adviseur financiële diensten, etc. Op Limburg Leert bieden we opleidingen die opleiden tot de benodigde certificering om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan.

Schuldhulpverlener en budgetcoach

Binnen de financiële sector kan je als financieel adviseur, mensen bij staan bij de grote keuzes in hun leven, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis. Helaas is de afgelopen jaren in Nederland de schuldproblematiek van mensen ook verder toegenomen, waardoor er een groeiende behoefte is aan schuldhulpverleners en budgetcoaches om mensen weer het op het juiste te helpen. Deze beroepen zijn interessant voor mensen binnen de sector, maar juist ook voor mensen die van buiten de sector komen, maar wie het aanspreekt om mensen met deze problematiek verder te helpen. Limburg Leert biedt gecertificeerde opleidingen waar je echt het verschil mee kan gaan maken.

Gratis loopbaanadvies van Limburg Leert!

Limburg Leert helpt je graag met alle vragen omtrent leren en werken. Leren wordt namelijk pas echt leuk als je ook weet wat bij je past. Ons team helpt je om behoeftes in kaart te brengen en de juiste keuzes te maken. Hoe we dat doen? Neem contact met ons op en bespreek het met ons.